SOPHIA PORTA
Tartalom
Cavatina

 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
TARTALOM
 
Stúdió
 
IDŐKAPU
 
CSANDRALEKHA ÜZENETEI


 

 
ASSZONYI SZÓ Irodadalmi Kör
 
ZENÉLŐ KÉPEK
 
VIVA, VIVA LA MUSICA
 
SOPHIA

 "A jövő nem az a hely, ahová igyekszünk,
a jövő az a hely, amelyet mi magunknak készítünk."
Jeanne D'Arc
 
 

***
 Sophia: Mrs. God

***


"For her thoughts are more than the sea, and her counsels profounder than the great deep." Sophia is the Hebrew "consort" of Yahweh, and probably predates him, her origins going back to Inanna and Isis. She is the "woman clothed with the sun," who brings the blazing light of knowledge. Sophia is the embodiment of all wisdom, and it is she who urges us to know, to understand. She leads the willing soul out of ignorance and blesses those who study and endeavor to know her. In the words of Solomon: "I prayed and understanding was given me: I called upon God and the spirit of Wisdom came to me. I loved Her above health and beauty, and chose to have Her instead of light, for the light that cometh from Her never goeth out." Sophia is the deepest part of ourselves – that part that can grasp in an instant the mysteries of the ages."
  

Gondolatai mélyebbek a tengernél és tanácsai ebből a mélységből fakadnak. Sophia  Jehova társa és időben valószinüleg őt megelőzi. Eredetében  Inannához  és Isishez nyúlik vissza.  Ő a napba öltözött nő, aki a tudás lángját hordozza. Sophia a bölcsesség megtestesítője, aki a tudás  megszerzésére, a dolgok megértésére késztet bennünket. Az erre hajlamos lelkeket kivezeti  a tudatlanságból és áldást hoz azokra, akik tanulnak és törekednek arra, hogy megértsék őt. Salamon szavaival:  

Sophia lényegünk legmélyebb része, az a rész, ami a pillanatban az öröklét titkát ragadja meg. 

"Imádkoztam és tudás adatott nekem, hívtam Istent  és a bölcsesség szelleme megjelent nekem. Szerettem  őt jobban, mint  az egészséget és a szépséget. A dicsőség fénye helyett azt a fényt választottam, ami  tőle származik és soha ki nem alszik."

 (Fordította: Huszárné Júlia)

http://www.lunaea.com/goddess/wisdom/sophia.html

 ***

 
Gayatri Mantra

 

 

 
Közéleti infó
 
JUSTITIA
 
NŐSZERVEZETEK
 
SOPHIATEKA
 
STREAMING

A nemek kapcsolatának  trendjeiről,

arról, miről folyik most a diskurzus?

 
TÁRSALGÓ
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Látogatók:
Indulás: 2004-03-12
 
Tartalom

Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?